Over ons

vzw FIAC-Horizon is een erkende Vlaamse interlandelijke adoptiedienst die bemiddelt voor de plaatsing van buitenlandse adoptiekinderen.
De maatschappelijke zetel is gevestigd in 2440 Geel, Stationsstraat 80A.


Voor de dagelijkse werking van de dienst te Geel zorgt een dynamisch team van medewerkers, elk verantwoordelijk voor een deel van het adoptiegebeuren.


Wat bieden wij?


Wij willen je informeren, steunen en begeleiden tijdens je hele adoptieprocedure en ook  daarna. Vanaf het moment dat je een geschiktheidsvonnis hebt tot het moment dat je kind is geïntegreerd in je gezin.
vzw FIAC-Horizon voorziet een voorbereiding op de plaatsing van het adoptiekind. We leren je beter kennen zodat we de bemiddeling kunnen opvolgen en je beter kunnen helpen bij eventuele problemen. Op onze informatieve inloopavonden en bijeenkomsten verneem je alles over een bepaald (adoptie)thema en kan je andere wachtende kandidaat-adoptieouders ontmoeten. Intussen maken we samen met jullie het adoptiedossier in orde. Wij zorgen eventueel voor de nodige vertalingen, legalisaties en de verzending na volledige afwerking. In onze digitale nieuwsbrief FIACTIEF kan je over de ervaringen van andere adoptieouders lezen en op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de diverse herkomstlanden. Verder staan we voor je klaar als je het wachten beu bent en je hart wil uitstorten. We geven advies, tips en concrete informatie met betrekking tot je reis en het eerste contact met je kind. Eens je kind hier is, start een nazorgprogramma. Verder helpen we je door de eerste aanpassingen en bieden administratieve bijstand waar nodig