Nieuws

Fotoproject rond adoptie

Van 4 tot 12 juni kan je in OC Velzeke te Zottegem gaan kijken naar de fototentoonstelling van alle eindejaarsstudenten fotografie in Zottegem
Allen daarheen!

Stopzetting proefkanaal Ghana bij FIAC

FIAC-Horizon heeft besloten om de samenwerking met het proefkanaal Ghana stop te zetten. Families met interesse om te adopteren vanuit het herkomstland Ghana verwijzen we graag naar de interlandelijke adoptiedienst Het Kleine Mirakel. 

 

OPROEP voor kandidaat-adoptiefamilies met een geschiktheidsvonnis en interesse voor het herkomstland Chili & Filippijnen

Wegens de open plaatsen op de wachtlijst van het herkomstland Chili & Filippijnen is FIAC-Horizon dringend op zoek naar kandidaat-adoptiefamilies met een geschiktheidsvonnis die interesse hebben om een bemiddeling vanuit Filippijnen of Chili op te starten.

Voor meer info over de procedure, kindprofielen, opstartmogelijkheid, ... kan u contact opnemen met FIAC-Horizon per mail (info@fiac-vzw.be) of telefonisch (014 700 471). 

 

 

Infomomenten 2022

Informatiemomenten op de planning:

woensdag 18/05/2022 om 14u

dinsdag 05/07/2022 om 19u

Het is mogelijk om te kiezen om deze fysiek bij te wonen in het kantoor van FIAC in Geel, of dit online te volgen (via MS Teams). Dit kan gewijzigd worden naar volledig digitaal naargelang de COVID-maatregelen en/of inschrijvingen. 

Voor meer info zie rubriek 'Activiteiten'. 

Thailand ontmoetingsdag

Beste families,

Via deze weg delen we graag, op vraag van enkele adoptiefamilies, met jullie de uitnodiging voor de Thailand ontmoetingsdag!


Vanaf heden wensen we een jaarlijkse ontmoetingsdag te organiseren voor wachtende kandidaat adoptie ouders en reeds thuisgekomen adoptie ouders met hun kinderen.
Dit jaar gaat het door op zondag 24 april 2022.

We houden die namiddag een picknick. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen drankjes en eigen picknick met lekkers voor in de namiddag meebrengt. Iedereen is vrij om te maken wat hij wilt of om extra´s te maken zodanig dat iedereen es kan proeven.

Voor diegene die wensen kan er gezamelijk ingeschreven worden om te minigolfen. Laat het dan wel eventjes weten bij inschrijving.

We vragen om in te schrijven. Dit kan gebeuren door een email te sturen naar tina.colpaert@gmail.com met de vermelding van uw naam en met hoeveel jullie zijn (aantal kinderen en aantal volwassenen).

Aangezien dit een buitenactiviteit is hopen we natuurlijk dat de weergoden ons goedgezind zijn. Bij slecht weer zal de datum verplaatst worden maar indien dit het geval is wordt dit op voorhand medegedeeld via het emailadres waarmee de inschrijving gebeurd is.

Tot dan!

Overlijden Adelain Vandebrouck

Overlijden Adelain Vandebrouck

Met droefheid melden wij u het overlijden van

de heer ADELAIN VANDEBROUCK


Geboren in Vliermaalroot op 17 juli 1940 en overleden in Genk op 10 februari 2022
Lid van de Raad van Bestuur van FIAC-Horizon vzw

Dankbaar voor alles wat hij voor FIAC, de adoptiegezinnen, het bestuur en medewerkers heeft betekend
Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe


Online condoleren op www.reweghs.be  

 

Inloopavonden FIAC 2022

De inloopmomenten 2022 waar alle (wachtende) families van FIAC op kunnen langskomen zullen doorgaan op onderstaande data, (in normale omstandigheden) telkens van 19u tot 22u:  

vrijdag 18/02/2022 om 19u

vrijdag 17/06/2022 om 19u

vrijdag 30/09/2022 om 19u

vrijdag 25/11/2022 om 19u

Communicatie inzake expertenpanel

Beste adoptieouder(s),

Door de voormalige minister Jo Vandeurzen werd er naar aanleiding van een beslissing van de Vlaamse regering van 19 juli 2019 de opdracht gegeven aan VCA om individuele adoptiedossier uit Ethiopië te onderzoeken en werd er ook een onafhankelijk expertenpanel opgericht voor interlandelijke adoptie, de opdracht was om adopties uit het verleden te onderzoeken.
Het eindrapport van het expertenpanel met aanbevelingen werd bezorgd aan minister Beke met hierbij aanbevelingen rond interlandelijke adoptie.
Op donderdag 2 september om 10 u vond er een persconferentie plaats en heeft de voorzitter van het expertenpanel, Véronique Van Asch, het eindrapport toegelicht, daarna heeft minister Beke hier dieper op ingegaan. We kunnen verwachten dat er heel wat berichtgeving zal komen in de pers en media.
We begrijpen dat er voor jullie een onzekere tijd aanbreekt, net zoals voor ons, de adoptiediensten. Het is afwachten welke beslissingen de Vlaamse regering zal nemen op basis van de aanbevelingen rond interlandelijke adoptie.
Voor vragen kunnen jullie je rechtstreeks richten tot de permanentielijn van VCA : 02/533 14 76 of 02/533 14 77.
Wij verwachten zelf ook veel vragen van onze adoptieouders die we zeker zullen bundelen en zullen overbrengen aan VCA/Vlaamse regering.
Indien jullie ons telefonisch niet meteen kunnen bereiken,  stuur ons dan even een mail met contactgegevens en wij contacteren jullie terug.

Vriendelijke groeten van het team.

Opstart proefkanaal Peru

FIAC-Horizon heeft de toestemming om proefdossiers op te starten voor een adoptie uit Peru. Heb je een geschiktheidsvonnis en heb je interesse om te adopteren uit Peru, dan geven we je graag informatie over de mogelijkheden. Op dit moment zoekt FIAC kandidaat-adoptanten voor dit herkomstland. Gelieve ons te contacteren of je aan te melden.