Adoptieweek 2020

Beste geadopteerde,
Beste adoptieouder,
Beste kandidaat-adoptieouder,

Sommige van jullie (adoptiekinderen) zijn reeds enkele jaren geleden toegekomen in Vlaanderen, anderen meer recentelijk. De naam FIAC-Horizon zal daardoor niet voor ieder van jullie een belletje doen rinkelen. Interlandelijke adoptiedienst FIAC-Horizon is ontstaan uit de fusies van de adoptiediensten Adoptiewerk Vlaanderen te Hasselt en Interadoptie te Antwerpen.

Doordat mailadressen zijn veranderd, families zijn verhuisd, gebruik van digitale communicatie, … is het voor sommige adoptiefamilies (enkele) jaren geleden sinds we elkaar hoorden. Ongeacht de dienst die destijds je adoptie heeft omkaderd: we nodigen jullie graag uit voor de Adoptieweek 2020. De Adoptieweek kadert binnen de ondersteuning en begeleiding. Geadopteerden kunnen lotgenoten ontmoeten, adoptieouders kunnen luisteren naar de ervaring van geadopteerde jongeren/volwassenen of een antwoord krijgen op hun vragen of moeilijkheden. Voor kandidaat-adoptieouders die nog wachtende zijn op een toewijzing vanuit een herkomstland kunnen de sessies deel uitmaken van de voorbereiding op de komst van hun adoptiekind.

Ongeacht de datum van het laatste mailtje of telefoontje en ongeacht de dienst die destijds heeft bemiddeld voor jouw adoptie, we hopen jullie te mogen verwelkomen in november!

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groeten,

 

Het FIAC-team

Meer info over Adoptieweek 2020